Rozhovor s novou posilou FK Krnsko Lukášem Tichým

 

Lukáš Tichý

Datum narození: 13.11.1986

Oblíbený fotbalový klub: RC Celta Vigo

Oblíbené číslo dresu: 7

Fotbalový vzor: David Beckham, Zlatan Ibrahimovič, Marc Overmars, Gianfranco Zola

Záliby: Přítelkyně Bára, fotbal, hokej, tenis, kolo

 

 

  1. Ahoj Lukáši, vždy při rozhovoru začínám otázkou, kdy a kde jsi fotbalově začínal a jakými kluby jsi prošel?

Ahoj, fotbal hraji od 4 let a klubů, za které jsem nastupoval, bylo docela dost. Téměř celou mládež jsem strávil v FC Olympia Hradec Králové, pouze ve starším dorostu jsem hostoval v klubu TJ Spartak Kobylice, kde jsme hráli Královéhradecký Krajský přebor a kde nás také bylo 90% hráčů naturalizovaných. Při přechodu do dospělého fotbalu, jsem byl prodán do týmu TJ Sokol Stěžery, za který jsem však nikdy neodehrál ani minutu mistrovského utkání a vlastně po prvním přátelském utkání jsem odešel hostovat do městského klubu v Malšovicích, kde se hrála 1. A třída, zde jsem odehrál jednu sezónu a odešel do SK Libčany, poprat se o místo v klubu hrající Krajský přebor. Po asi roce a půl v barvách Libčan jsem dostal šanci od trenéra Dujsíka st. v širším kádru Živanic, které postoupily do ČFL, zde jsem si zahrál však pouze pohár České pošty a zranil jsem se. Po zranění šel na nějakou dobu i z rodinných důvodů fotbal stranou a odjel jsem pracovat do zahraničí, kde jsem ve Franci občas nastupoval za rezervu Nimes v oblastní soutěži. Po této životní etapě jsem začal v Čechách trénovat pod trenérem Milanem Frýdou v TJ Lokomotiva Hradec Králové, kde jsem hrál několik let. Při stěhování za prací na Plzeňsko, jsem si sehnal angažmá na hostování v klubu F. K. Nepomuk, kde jsem hrál naposledy. A teď jsem po asi dvouleté pauze přestoupil do FK Krnsko. :)

  1. Do kádru jsi přišel na začátku letní přípravy, prozraď divákům, jak se tento přestup upekl.

:D To může někomu přijít docela vtipné. Asi před rokem jsem se přestěhoval do Mladé Boleslavi za prací. Asi tak dva měsíce zpět se mi práce ustálila a sedla do kolejí, tak jsem se mohl začít věnovat trochu sobě. Při cestách na kole po Mladoboleslavsku, jsem často projížděl okolo fotbalových hřišť a tak jsem si uvědomil, že mi fotbal už chybí. Rozhodl jsem se tedy napsat do pár klubů prosbu, jestli bych si nemohl občas přijít zatrénovat. No a ozval se mi Pavel Šotka, že není problém a ať přijdu. No a k mému údivu, po prvním tréninku, který byl zaměřený na kondičku, já s tou svoji měl docela problém dýchat a nohy jsem nevěděl, co mi dělají, slyšel otázku od trenéra, jestli bych si nechtěl zahrát za Krnsko. V tu chvíli jsem si ale nedovedl představit, že bych vydržel alespoň 20 minut zápasu. Asi po dvou týdnech trénování a strávení s klukama na Krnenském hřišti jsme se domluvili, že to zkusíme.

  1. Co říkáš na mužstvo a jaké další fotbalové cíle máš?

Fotbalové cíle se v téměř 32 letech a na víc po docela dlouhé pauze hledají těžko. V první řadě se chci dát dohromady kondičně a fotbal si hlavně užívat. Po odehrání podzimu a případné zimní přípravě mohu přemýšlet dál. Co se týče týmu, tak musím říct, že to tzv. ZDRAVÉ JÁDRO: D je hodně dobrá parta a fotbal mají fakt rádi. Navíc když k tomu kouknu na několik mladých kluků dorosteneckého věku, ze kterých jsem byl mile překvapen, řekl bych, že to s fotbalem v Krnsku do budoucna nemusí být vůbec zlé. Záleží ale, jak se k tomu samotní „mlaďáci“ budou stavět. A abych nezapomněl, hodně se mi líbí rodinný styl, jakým klub žije. Nikde jsem nezažil například pořádání výletů pro rodiny a fanoušky, nebo pořádání dětského dne přímo na hřišti. Přijde mi to fakt super a jako správná cesta pro vedení těch nejmladších správným směrem.

  1. Na co se ve svém novém působišti těšíš nejvíc? 

Až vydržím bez problémů celý zápas běhat a budu něco platný spoluhráčům.. :D D

  1. Na jakém postu na hřišti se cítíš nejlépe?

Vždy jsem hrál buď krajního záložníka, nebo pod hrotem. Ovšem s přibývajícím věkem je čas styl přehodnotit a naučit se hrát trochu jinak :D. Když mi trenér před prvním přípravným zápasem oznámil, že budu hrát střed zálohy, říkal jsem si v duchu, že z možná 30ti minut na hřišti, je najednou 15-20 :D. Ale musím říct, že mi to na konec docela sedlo a byl jsem překvapen, že mám docela dost času na míči. Plus po prvním poločase, kdy jsem se s klukama spíše hledal, ve druhém jsem si docela sedl s Pepou Firickým a řekl bych, že je jen otázkou času, kdy o sobě jak se říká, budeme na hřišti vědět.

  1. Dokážeš si tipnout, kde by v tabulce mělo FK Krnsko skončit?

Tipnout asi moc ne. Bude těžké hrát s týmy, které mají Áčka v krajských soutěžích a budou podle mě často posilněny jejich hráči. Bude důležité hrát s nimi od zadu a hlavně doma držet co nejdéle nulu. Pak tu budou týmy, které Okresní přebor hrají stabilně, tam bude záležet na mlaďákách, jak se srovnají s fyzickou hrou, alespoň podle toho co jsem viděl. Takže bych si přál střed tabulky. Aby se tým za podzim rozkoukal. Pak se v Okrese zabydlet, aby dorostenci sbírali zkušenosti v co nejtvrdší soutěži a od toho se odrazili. Věřím, že na to hráče máme.

Lukáši, děkuji za rozhovor a přeji ti, ať se ti v klubu líbí a fotbalově daří. (pari)